Grote zeenaald
Grote zeenaald
Adderzeenaald
Adderzeenaald
kleine zeenaald
kleine zeenaald

De grote zeenaald

(Syngnathus acus) is een straalvinnige vis uit de familie van zeenaalden en zeepaardjes (Syngnathidae), orde zeenaaldachtigen (Syngnathiformes), die voorkomt in de Grote, Atlantische en Indische Oceaan. Bovendien komt de grote zeenaald voor in de Middellandse Zee.

De grote zeenaald kan een lengte bereiken van 50 centimeter. Het lichaam van de vis heeft een aalachtige vorm. De mond is buisvormig. De vis heeft één rugvin met 34 tot 45 vinstralen en één aarsvin met 3-4 vinstralen.

De kleine zeenaald

(Syngnathus rostellatus) is een straalvinnige vis uit de familie van zeenaalden en zeepaardjes (Syngnathidae), orde zeenaaldachtigen (Syngnathiformes), die voorkomt in het oostelijk deel van de Atlantische Oceaan van Zuid-Noorwegen tot Noord-Spanje.

De kleine zeenaald is gemiddeld 10 cm lang, maar kan een lengte bereiken van 17 cm. Het lichaam van de vis heeft een aalachtige vorm. De mond is buisvormig. De vis heeft één rugvin met 36 tot 45 vinstralen en één aarsvin met 2-3 vinstralen. De kleine zeenaald is een zout- en brakwatervis die voorkomt in riviermondingen bij een diepte tot 15 meter.

De adderzeenaald

(Entelurus aequoreus) is een straalvinnige vis uit de familie van de zeenaalden en zeepaardjes (Syngnathidae), orde van zeenaaldachtigen (Syngnathiformes). De vis kan een lengte bereiken van 40 centimeter.

Deel deze pagina